Gratis fragt i DK ved ordrer over 499 kr. 

Sensitive Børn

215,96 kr.

af Prinsesse Märtha Louise & Elisabeth Nordeng

Det særligt sensitive barn ...fra nyfødt til teenager

Har du et særligt sensitivt barn, eller går du mon og tænker over, om du har det? Eller måske omgås du særligt sensitive børn til hverdag? Særlig sensitivitet er et karaktertræk, som ny forskning viser, at op imod 30 procent af alle mennesker er født med. Deres nervesystem er fintfølende.

De særligt sensitive børn ‘downloader’ flere informationer fra omgivelserne, og de opfanger nemt ‘skjulte’ signaler og undertoner. De er ofte meget empatiske og omsorgsfulde, kreative og fantasifulde.

I denne bog følger vi det særligt sensitive barn fra fødslen til teenageårene. Forfatterne beskriver typiske træk og egenskaber, og du får råd til, hvordan du kan hjælpe barnet, når det er stresset og overstimuleret. Du lærer at værdsætte sensitiviteten som den styrke at være "sanse-stærk", så du bedre kan hjælpe barnet til at blomstre i søskendeflokken, i børnehaven og i skolen.

SENSITIVE BØRN indeholder ny forskning på området og interviews med en række fagpersoner. Bogen deler erfaringer fra særligt sensitive børn og teenagere, forældre, bedsteforældre, lærere og andre omsorgspersoner.


SENSITIVE BØRN indeholder også øvelser.

"At finde balancen mellem det at trække sig tilbage, når det bliver for meget, og det at udvide sin egen tolerance er essentielt for særligt sensitive børn. De er åbne og tager mange ting ind, så de er nødt til at have nogle pauser i løbet af en dag. Yoga kan være sådan en pause. Og når man dyrker yoga, kan man arbejde med at udvide det såkaldte tolerance-vindue."

* * * * *

Uddrag fra bogen:

"Nogle børn med karaktertrækket ’særligt sensitiv’ bliver ofte betragtet som ’vanskelige’ eller ’svære ved at tilpasse sig’ eller har ’sociale udfordringer’. I afhandlingen The use of interactive stories to deal with awareness of high sensitivity in middle childhood fra 2011 viser forskeren Lisa-Mandy Durbach, at elever, som selv kategoriserer sig som meget følsomme, ofte er fejldiagnosticeret med ADHD og autisme. Af lærerne bliver disse elever typisk beskrevet som børn med sociale udfordringer. De omtales ofte som indadvendte, generte eller som børn med indlæringsvanskeligheder. Durbach mener, at det behov, de særligt sensitive børn har for at trække sig tilbage, ofte kan blive misforstået i skolesammenhæng. Det er forventet, at man skal være aktivt til­stedeværende i klasselokalet. Række hånden op. Diskutere. Spørge. Deltage. Durbach peger på, at de særligt sensitive elever ofte er pligtopfyldende. De vil så gerne gøre det rigtige, og det er også en grund til, at de ikke har så let ved at kaste sig ind i diskussionen i klasseværelset. Hvis de skal sige noget højt, vil de gerne have, at det skal være velovervejet."


1
+
Tilføj til kurv
Priser er inkl. moms

Bog info

ForlagLemuel Books
Udgivelsesdato: 1. februar 2019
SprogDansk
IndbindingSoftback, flap 148 x 210 mm
Sidetal224
ISBN: 978-87-92500-87-7