Gratis fragt i DK ved ordrer over 499 kr. 

Gudetempler & Mennesketempler

399,20 kr.

af Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang

  • Hvordan kan Egypten være et tempel og et legeme?
  • Hvorfor er menneskets legeme et tempel?
  • Stammer frimurernes mysterier fra Egypten?
  • Er guder og ritualer symbol på indre processer?

Den egyptiske opfattelse af livet er vanskelig at forstå med et rationelt vesterlandsk tankesind. De gamle egyptere oplevede ikke en verden af stof og form, men en verden af energi og bevidsthed. Nutidens materialistiske og rationelle menneske ser sig selv som en fysisk skabning, der kan opnå åndelige oplevelser. En egypter oplevede sig selv som en åndelig skabning, der i øjeblikket har en fysisk oplevelse.

Gudetempler & Mennesketempler beskriver Egypten som et helligt tempel eller legeme med syv aktive energicentre − ligesom de syv chakraer i mennesket. I hvert center blev der undervist i den visdom og funktion, som relaterede sig til centrets rolle i helheden (Egypten) og i forhold til gudekredsen (energierne), og de enkelte templer blev bygget efter principper og proportioner, der relaterer sig til menneskets skabelse, udvikling og åndelige mål. Templet er et legeme, og legemet er et tempel.

Gudetempler & Mennesketempler er en rejse gennem Egyptens tempellandskab, hvor de vigtigste templer beskrives afsnit for afsnit, og hvor guder, gudinder og tempelceremonier relateres til menneskets indre liv på grundlag af symbolforståelse og åndsvidenskabelig indsigt. I Menneskets tempel i Luxor forklares, hvorfor templet vibrerer som et fuldendt menneske. I Gudernes tempel i Karnak med de mange indre porte forbindes gudernes makrokosmos med menneskets mikrokosmos. I Verdensmoderens tempel på Philae-øen forklares Isis som gudindernes gudinde, mens der i Solenglens tempel i Dendara er fokus på gudinden Hathor som kærlighedens, glædens, musikkens og dansens gudinde. I Sjælens tempel i Edfu gennemgås sjælens udviklingsstadier i skikkelse af falkeguden Horus. I Dualitetens tempel i Kom Ombo uddybes krokodilleguden Sobeks dobbelte natur og relation til menneskets sjæl og ånd.

Gudetempler & Mennesketempler afslører ypperstepræsternes daglige ritualer i det allerhelligste og deres solritualer på tempeltaget. Og ved hjælp af den runde zodiak – verdens ældste fødselshoroskop – afsløres Egyptens alder. Endelig beskrives hvorfor de store mysteriers sidste time var kommet, og hvordan tabet af den esoteriske nøgle blev årsag til, at religionerne i nutiden ikke påvirker menneskelivet sådan, som de gjorde dengang.

(Teksten suppleres af hele 475 farveillustrationer).


ANMELDELSER

Arne Casper-Mortensen, DDFO:

"Med dette værk har Thora Lund Mollerup og Erik Ansvang fuldendt deres store trilogi om "Egyptens Mysterier i nyt Lys", og som de to foregående bind er det et pragtværk hvad tekst og billedmateriale angår. Man kan næsten sige, at de har ’vendt stort set alle sten’. Gid det lys, som disse tre bøger tænder, én dag ville skinne på den traditionelle egyptologi, det ville spare verden for mange besynderlige forklaringer. 

Gang på gang overraskes man over de linjer, der kan trækkes fra de egyptiske mysterier til de religioner, der i vor tid er de fremherskende, ligesom forbindelse til Frimureriet skinner igennem mange steder. Parallelt med gennemgangen af de egyptiske mysterier åbner forfatterne også vore øjne for vor egen åndelige odyssé – alle skal vi, om vi er bevidste om det eller ej, vandre fra ’Vest til Øst’ – fra Luxor til Karnak."

* * * * *

Terje Lie Pedersen , (frimurer, Stavanger):

"Allerede i forordet får vi signaler om hva som venter oss i denne boken. Dette er ikke en lesebok, men en lærebok i livskunst. Kunsten i å bli et universelt menneske … i å være forbundet via hjertet med Livet. Våkne innenfra gjennom et inderlig ønske om å uttrykke sjelens hensikt med å være inkarnert i en fysisk kropp. Forfatterne har samlet et verdifullt og inspirerende materiale som setter Egyptens tempellivet i perspektiv. Viser oss at flere tusen års mysterielære i prinsippet er tidløse. På tross av at forfatterne skriver at "esoterisk visdom kan verken beskrives i tekst eller forklares med ord" så er det det de gjør i boken. Ledsager oss inn i våre indre rom slik at den spirituelle kraften – gudskraften – stiger frem og blir aktiv mens vi leser.

"Stammer frimurernes mysterier fra Egypt?" – spør forfatterne. Etter snart 40 års medlemskap i frimureriet er svaret mitt; ja! Alle losjesystem synes å ha røtter fra Egypt. Hensikten med ritualene, symbolene, seremoniene er "Ikke i at forstå det, men at blive det". La hjertets losjerom bli tempelet hvor Gud og mennesket gjenforenes.

En stor takk til forfatterne som uforbeholdent deler sine imponerende kunnskaper med oss i en tid hvor hele menneskeheten er i ferd med å stige frem til et nytt bevissthetsnivå om Livets egentlige hensikt."1
+
Tilføj til kurv
Priser er inkl. moms

Bog info

Forlag: Lemuel Books

Udgivelsesdato: 21. december 2013

Sprog: Dansk

Indbinding: Indbundet, læsebånd, farve 170 x 240 mm

Sidetal: 500

ISBN: 978-87-92500-39-7