Gratis fragt i DK ved ordrer over 499 kr. 

Guder, Gudinder & Gudemennesker

359,20 kr.

af Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang

  • Hvad skete der i Egyptens mysterieskoler? 
  • Hvad underviste man i? 
  • Hvilken udvikling medførte det? 
  • Og hvorfor var mysterierne hemmelige? 

Mysterierne var ganske vist skjulte og hemmelige, men i indvielsesprocesserne lærte man at løfte sløret, som bestod af myter, legender, allegorier og symbolik − for de skjulte den viden, der førte til åndelig oplysning. Bogen afslører mysteriernes skjulte viden uden at gøre krav på, at sandheden om livet afsløres. Sandheden er ikke noget et menneske finder − det er noget, det bliver.  

Guder, Gudinder & Gudemennesker gennemgår de gamle egypteres dybe kosmologiske, religiøse, psykologiske og moralske viden, som stammer fra højt indviede, og deres forståelse blev integreret i civilisationen. På denne måde blev mange legender bevaret og vitaliseret, idet de blev gennemsyret med religiøse og filosofiske betydninger.

Gudekredsen danner den egyptiske kabbala med ti guder og gudinder. Gudekredsen repræsenterer ikke alene universelle kræfter, kvaliteter og processer, men også den guddommelige hensigt med skabelsen og menneskeheden. De gamle egyptere mente, at mennesket kan forbinde sig med et højere princip og blive en del af en guddommelig oplevelse. Den samme idé møder man i nutidens åndsvidenskab. Egypterne forsøgte at bringe Himlen ned på Jorden. Gudernes kvaliteter skulle udtrykkes i menneskets liv. Landet blev derfor ledet af et visdomshierarki, der bestod af ypperstepræster og -præstinder. Og landets og templernes ledelse var en nøjagtig kopi af det egyptiske gudehierarki.

Liv og død er hinandens forudsætninger. Begravelsesritualet havde derfor stor betydning, og i bogen beskrives og fortolkes ritualets forskellige faser − herunder mumificeringen. Bogen giver ikke alene en beskrivelse af, hvordan egypterne balsamerede de afdøde, men også hvorfor. Guder, Gudinder & Gudemennesker afslører i det hele taget sublime makrokosmiske og mikrokosmiske sandheder, som ikke alene giver dyb indsigt i de gamle egypteres livsforståelse, men desuden er relevante for åndeligt søgende i nutiden.

(Teksten suppleres af hele 450 farveillustrationer).


INDHOLD

Forord

Introduktion

De tre store skaberguder

Den egyptiske gudekreds

Khepera - den mystiske skarabæ

Gudernes storfamilie

Visdomshierarkiet

Efterlivets land

Mumificeringens hemmeligheder

Religiøs revolution

Symbolernes skjulte sprog

Indeks

* * * * *

ANMELDELSER

Petter SolbergNorsk frimurer:

"Forfatterparret viser, at de behersker den traditionelle egyptologi, men de formår også det mesterstykke at fortolke den i lys af åndsvidenskaben. ”Guder, Gudinder & Gudemennesker” har givet mig mange ”aha”-oplevelser. Her kan man lære mere om den egyptiske gudeverden og efterlivet på en spændende og pædagogisk måde. For de læsere, der er interesseret i kabbala og alkymi, er der mange aspekter, som øger forståelsen for disse interessante temaer. Forfatterparret forklarer menneskets opbygning med legeme, sjæl og ånd på en måde, som ingen andre af de forfattere, jeg har læst, har formået med en tilsvarende forståelse hos læseren. Mine favoritkapitler i bogen omhandler Universets skabende kræfter, mumificering, efterlivet og farao Akhenaton. Bogen er skrevet i et godt sprog og på en sikker måde. Og det skinner igennem, at det er temaer, der engagerer forfatterne, og som de behersker til fingerspidserne."

* * * * *

Torsten StålanderDirektør i Stålander Management Consultant ApS:

Pyramidegåder & Tempelmysterier (bind I) og Guder, Gudinder & Gudemennesker (bind II) burde være obligatorisk læsning! Flere og flere mennesker finder ud af, at det liv, de lever, er tomt, og de begynder at søge svarene på livets tre store spørgsmål: Hvem er jeg? Hvor kommer jeg fra? Og hvor går jeg hen? De opdager, at der findes et indre univers, der er mindst lige så stort, som det univers, der omgiver os. De begynder at søge svarene i åndsvidenskaben. Og hvilket sted er bedre at starte denne søgen efter livets mening end i Egypten? Der findes måske nogle, der ved lige så meget om Egypten som forfatterparret, men meget få − om nogen − der kan fortolke det egyptiske symbolsprog, som de gør det. Det kan se ud som en umulig opgave at skulle fortolke og forklare de mange guder, gudinder og gudemennesker, men det er lykkedes at gøre dette kæmpeprojekt til en meget interessant og fascinerende bog, som er vanskelig at lægge fra sig, når man er begyndt at læse den. Har de gamle egyptere noget at fortælle nutidens mennesker? Absolut JA! Hvis man ønsker svar på livets store spørgsmål, er denne bog et godt sted at begynde."

* * * * *


1
+
Tilføj til kurv
Priser er inkl. moms

Bog info

Forlag: Lemuel Books

Udgivelsesdato: 16. december 2011

Sprog: Dansk

Indbinding: Indbundet, læsebånd, farve 170 x 240 mm

Sidetal: 448

ISBN: 978-87-92500-21-2