Gratis fragt i DK ved ordrer over 499 kr. 

Lykken Skabes Indefra

183,20 kr.

af Ivan Fruergaard

LYKKEN SKABES INDEFRA viser, at der findes en ’lykke’ i os, der er uafhængig af ydre omstændigheder som status, materielle værdier og anerkendelse.

”Skynd dig langsomt,” siger et gammelt visdomsordsprog. Det siger forfatteren Ivan Fruergaard også i denne bog, som vil udfordre os til at gøre op med forestillingen om, at lykken ligger lige om hjørnet, men aldrig dér, hvor vi er.

Lykken er en livsstrategi; at være nærværende i livet, fremfor noget, der handler om de mål, vi ofte forbinder den med. Lykken er uafhængig af ydre omstændigheder som status, materielle værdier og anerkendelse. Det er der en stærk kraft i at forstå.

Hvem siger, der er et sted, du skal hen? Måske behøver du ikke gøre så meget. Måske kan du bare være lige her. Som du er.

Hvis du tror, du ikke har et valg – så husk, at det bare er en tanke, du er kommet til at tro på.

Det er måske ikke så meget vores omstændigheder, der er det afgørende for vores livskvalitet, men måske mere vores livskvalitet, der er det afgørende for vores oplevelse af vores omstændigheder.


* * * * *

ANMELDELSER:

"Der er efterhånden skrevet meget om nuet og dets kraft, men med ”Lykken Skabes Indefra” er der tilføjet et nyt væsentlig kapitel. Jeg bevæges altid, når jeg fornemmer, at forfatteren har investeret sig selv i værket.  Og det gør Ivan Fruegaard her. Præcist og nærværende udfolder han øjeblikkets muligheder for forvandling, så alle kan få glæde af det. En lille, stor bog, som jeg anbefaler på det varmeste”. Las Muhl, forfatter

* * * * *

"Lykken skabes indefra - er en vigtig, autentisk og bevægende bog at læse. Jeg vil anbefale bogen som en inspirerende samling af små tekster, øvelser og citater, der er velegnet til selvrefleksion og samtale. En meget smuk og fin bog.Steen Hildebrandt, Professor

* * * * *

LYKKEN SKABES INDEFRA var titlen på det manuskript, som lå øverst i bunken af indkomne manuskripter. Det var en kold decemberaften for godt 9 år siden. Jeg var sulten og ville spise på restaurant Pihlkjær ved siden af forlaget og tog derfor manuskriptet med for at have lidt at læse i stedet for at sidde alene og glo ud i luften, mens jeg ventede på maden. Det var ét af mange manus med samme tema, men jeg havde det sådan, at mennesker, som er deprimeret og har brug for at læse netop sådan noget “lev i nuet-selvhjælp” sjældent har overskud til overhovedet at læse. Jeg havde modtaget manuskriptet et lille halvt år forinden, men fordi jeg samme morgen skulle finde et andet manus, som skulle sendes retur, så var et par ‘afviste’ manus kommet til at ligge øverst i bunken.

Nu sad jeg der alene, havde god tid og begyndte at læse manuskriptet, der indledes med forfatterens fars selvmordsbrev. BANG! Jeg var ramt – personligt ramt – og spiste dårligt maden, der blev serveret, men læste bogen ud i ét. Bogen var så enkelt skrevet, og man mærkede forfatterens nærvær og omsorgsfuldhed. Jeg kontaktede forfatteren Ivan Fruergaard samme aften. Ivan var overrasket, for jeg havde jo afvist den? Og nu havde et andet forlag – også et Århus-forlag – faktisk allerede sat bogen op. Jeg grinede og sagde, at det så var mit tab og prisen for, at jeg havde været for hurtig til at afvise bogen. Men jeg takkede ham for oplevelsen og for samtalen. Dagen efter ringede Ivan. Han havde besluttet at hoppe fra aftalen med det andet forlag og tre måneder senere, d. 21.marts 2012 udgav jeg hans lille fantastiske bog om ‘lykken’. Det er en bog, som siden har glædet rigtig mange mennesker. Det ved jeg, for hver gang jeg er på messe, så dukker der mennesker op, som fortæller deres personlige historie om mødet med Ivans bog. (Kirsten Puggaard, Lemuel Books)


1
+
Tilføj til kurv
Priser er inkl. moms


Bog info

Forlag: Lemuel Books

Udgivelsesdato: 19.3.2021 (3. oplag af 2012-udgaven, dog med opdateret forfatterbeskrivelse)

Sprog: Dansk

Indbinding: Softback, flap 135 x 180 mm

Sidetal: 176

ISBN: 978-87-92500-24-3