Gratis fragt i DK ved ordrer over 499 kr. 

Kend dig Selv - via Den store Arkana

240,00 kr.

af Bjarne Wagner Augustenborg

MYSTERIE KLASSIKERE 12

Frem til den franske revolution var Den Store Arkana kun kendt af skjulte grupper, og herved var det formentlig blevet, hvis ikke det var for den franske frimurer og mystiker Court de Gebélin. Han var den, som for alvor fik samlet interessen i Europa, da han i 1781 skrev ”Le Monde Primitif”. Heri fremlagde han sine synspunkter og holdt blandt andet fast ved, at Den Store Arkana var af ægyptisk oprindelse og måske var den ægyptiske visdomsgud Thoths bog. 


Den store arkana består blot af 22 kort, men den er i virkeligheden et bibliotek fyldt med billeder og symboler. Her kan vi finde en hel verden af tanker, idéer, religiøse og mytiske billeder. Disse ’minder’ har hvert eneste levende væsen på jorden præget ind i anima mundi, det vil sige i verdenssjælen.


Den Store Arkana berører de fleste, som ser den, og de, som nærmer sig kortene med et åbent sind og hjerte, vil før eller senere stå overfor de kræfter, som arke-typerne repræsenterer. Rækkefølgen af kortene er ikke tilfældig, men åbenbarer en indvielsesproces.  


Vi vil pludselig forstå mere af os selv og vores skæbne, og hvorfor vores skæbne altid leder os tilbage til den samme forlegenhed, og hvorfor vi må løse de samme problemer om og om igen. Vores skæbne ligger inde i os selv, og at vi derfor må starte med at forandre os selv, for at vores skæbne også kan blive forandret. Vores skæbne vil forandre sig alene af den grund, at vi begynder at handle anderledes på alt det, som sker omkring os.


I 1910 udgav A.E. Waite sin ”The Pictorial Key to the Tarot”, og heri fremlagde han kort og fortolkninger, der ligger meget tæt op ad den oprindelige symbolik, og han lod kunstneren Pamela Colman Smith tegne og farvelægge dem. A. E. Waite var, foruden at være medlem af Det Gyldne Daggry, også indviet i adskillige andre ordener og loger og var uhyre produktiv. 


I denne bog KEND DIG SELV – VIA DEN STORE ARKANA af Bjarne W. Augustenborg tages der udgangspunkt i Arthur Edward Waites fremstilling af kortene. Billederne og symbolikken er af en sådan natur og art, at de virker stærkt på menneskets underbevidsthed. Vi behøver blot at undersøge dem ét for ét og læse de relevante beskrivelser for at forstå noget af symbolikken i dem.


Man kan sige, at disse billeder er som et åndeligt spejl, hvorigennem vi ikke alene kan erkende os selv, men også undersøge og studere os selv. Vi vil iagttage billederne og kontemplere indtrykket og nå frem til den erkendelse, at visse kort svarer nøjagtigt til vores egen indre tilstand og på én og samme tid også til vores forhold til omverdenen.


Disse 22 kort repræsenterer også hver sin sti, der forbinder de 10 (11) serifoter i Kabbala-træet.1
+
Tilføj til kurv
Priser er inkl. moms

Bog info

Forlag: Lemuel Books

Udgivelsesdato: 29.3.2021

Sprog: Dansk

Indbinding: Softback, flap 170 x 240 mm (farve illustrationer)

Sidetal: 206

ISBN: 978-87-92500-61-8