Gratis fragt i DK ved ordrer over 499 kr. 

Døden Danser Mazurka

199,20 kr.

af Erik Enegren

Emil Berglund får ved sin fars død den chokerende meddelelse, at han er adopteret. Efter svære overvejelser, beslutter han sig for at søge efter sin biologiske mor, Maria, der kom til Bornholm som flygtning kort før Danmarks besættelse i 1940.

Det bringer en dagbog for dagen, som fortæller om to menneskeskæbner fanget i et storpolitisk magtspil i årene 1939-43. Det viser sig, at Maria, der er jøde, er blevet stukket til Gestapo og deporteret til koncentrationslejren Auschwitz. Berglund begynder at grave i fortiden, og fokus rettes hurtigt mod tre gymnasieelevers aktiviteter i 1943. 

På en ejendom i Vestsjælland findes en mand hængt efter et møde med Berglund, og kriminalinspektør Einer E. G. Kern får overdraget sagen, som tilsyneladende drejer sig om et banalt selvmord.

Sagen viser sig imidlertid at være langt mere kompleks med forgreninger til Nigeria, Thailand og Polen. Samtidig udvikler handlingen sig eksplosiv, og Kern stilles hele tiden overfor nye indviklede problemer og overraskende oplysninger.

For at udrede trådene bliver Kerns logiske sans sat på en hård prøve og ikke mindst hans evne til at fortolke et digt i dagbogen bliver af afgørende betydning for sagens opklaring.

ANMELDELSE:

Mogens Lundh (pensioneret kriminalinspektør i Rigspolitiet og tidligere Afdelingschef i Europol, Organised Crime Department):

"Forfatterens historiske og kriminalistiske indsigt er enestående og tankevækkende. Døden danser Mazurka beskriver realistisk og levende kriminalitetsformer, efterforskningsmetoder, politisamarbejde og problemer, som de ofte forekommer i virkelighedens verden, set i såvel lokalt, nationalt som internationalt perspektiv. Krimien har et så spændende og realistisk set-up, at man helt glemmer fiktionen og hurtigt føler sig indført i en virkelig research med rødder tilbage til 2. verdenskrig. Det er en bog, man nødigt lægger fra sig, når man først har åbnet den."


1
+
Tilføj til kurv
Priser er inkl. moms

Bog info

Forlag: Lemuel Books

Udgivelsesdato: 09.11.2010

Sprog: Dansk

Indbinding: Softback, flap 140 x 215 mm

Sidetal: 377

ISBN: 978-87-92500-33-5