Gratis fragt i DK ved ordrer over 499 kr. 

Robert George Torrens

Robert George Torrens (4. august 1903-12. maj 1981) voksede op i Youghal i det sydlige Irland, hvor hans far, John Morrison Torrens, drev et apotek. En af de ’hatte’, som en farmaceut havde på det tidspunkt (det tidlige 20. århundrede), var som ’tandlæge’, og RGT så fra sin fars arbejde, at der altid ville være behov for tandlæger. RGT blev uddannet ved Trinity College, Dublin, hvor han studerede tandkirurgi.

Da RGT var færdiguddannet kunne han imidlertid godt se, at der ikke var nogen fremtid for ham i Youghal, så han bosatte sig i Bournemouth og fik hurtigt en fremtrædende position i sit valgte erhverv. Ved siden af sin klinik, arbejde RGT også som specialist i feltet oral kirurgi (ansigt, mund og kæber) ved Bournemouth-hospitalerne. Under 2. verdenskrig udførte RGT således ansigtskirurgi på sårede soldater.

I hans yngre dage var RGT meget interesseret i amatørdramatik, og gennem hele sit liv bevarede RGT en stor interesse for filmfotografering og var medlem af Bournemouth Cine Club. Kameraet blev også brugt til professionelt arbejde. I dag findes mange af hans film hos Wessex Film and Sound Archive.


RGT var interesseret i naturhistorie, især fisk. Han havde placeret et stort akvarium i sin klinik, , så patienter kunne se det og blive beroliget. Han var et af stifterne og formand for Bournemouth aquarist's Club.


RGT var frimurer og medlem af Kinson (Bournemouth) Masonic Lodge og var hele livet igennem interesseret i esoteriske emner. Han var medlem af Magic Circle og skrev bøger om emnet.


RGT blev gift med Margaret Gertrude Campbell, og de fik de to sønner Richard og Hugh Torrens.


Udgivet på LEMUEL BOOKS: