Gratis fragt i DK ved ordrer over 499 kr. 

Michael John Lee

Mickey John Lee (18. april 1948 - 2. januar 2015) startede i Aarhus som pladevender og kastede sig siden over antikviteter, inden pizzarestauranten blev samlingssted for AGF'erne.

Mickey Lee, drengen fra Blackpool i England, blev hyret ind til Aarhus som en af Englands populære discjockeys i 1968 - og blev hængende, Her gjorde han sig snart bemærket som en både medmenneskelig og barsk businessman.

Da hans karriere som DJ falmede i takt med genrens fald, kastede han sig over antikviteter. Tre antikvitetsforretninger blev det til i byen, inden han i 1979 overtog Mackie's Pizza.

Det gik så godt hos »Mackie's«, at han i 1997 sprang ud på det dybe vand og udvidede restauranten med hjørnebygningen på Bispetorvet, da Chr. E. Pedersens Vin- og Tobakshandel lukkede. Gennem næsten en halv snes år hang AGFs bedste fodboldspillere ud i Mackie's Pizza. Det trak et væld af kunder til. Akkurat, som det ikke var en tilfældighed, at halvdelen af Aarhus' sekundahold spillede med Mackie's Pizza på brystet. Aarhus-klubberne fik et sæt gratis tøj. Restauratøren fik en masse kunder.

Gennem årene har Mickey Lee utrætteligt blandet sig i alskens debatter om byen og dens liv og indretning. 

Selv om han var englænder og født i havnebyen Blackpool, følte han sig som vaskeægte århusianer. Da nyheden om pizzakongens alt for tidlige død brød ud første nytårsdag 2015, var Stiftens hjemmeside om dødsfaldet den mest besøgte side nogensinde på stiften.dk. 

Udgivet på LEMUEL BOOKS > (skrevet sammen med Kirsten Puggaard)