Gratis fragt i DK ved ordrer over 499 kr. 

Jirah Dewey Buck

Jirah Dewey Buck (20. november 1838-13. december 1916) var en amerikansk læge og forfatter. Han underviste i medicin ved Cleveland Medical College og blev dekan ved Pulte Medical College i Cincinnati. I 1890 blev Dr. Buck præsident for det amerikanske institut for homøopati. Han praktiserede medicin i over 40 år.

J.D. Buck var meget optaget af de gamle mysterietraditioner,og han blev aktiv i det teosofiske samfund i de tidligste år, sandsynligvis i 1879. I 1880 var han medlem af Det Teosofiske Samfunds almindelige råd. Den 13. maj 1884 blev han udnævnt af oberst Olcott til at være medlem af bestyrelsen for kontrol med Theosofical Society's aktiviteter i De Forenede Stater.

I Mahatma-brev 140 , skrevet i marts 1886, gav Madame Blavatsky AP Sinnett en indikation af, at Dr. Buck blev "hjulpet" af Mahatmas med at gøre Samfundet "til en storslået bevægelse" i Amerika.

H.P. Blavatsky citerede et essay af hans i The Key to Theosofy: "Ingen levende teosofer har bedre udtrykt og forstået den virkelige essens i teosofien end vores ærede ven Dr. Buck". 

Dr. Buck førte en hjertelig korrespondance med H.P. Blavatsky, men mødte aldrig hende personligt. ”I året for hendes død sejlede han til London sammen med fru Buck og Annie Besant for at gøre HPBs personlige bekendtskab. Men mens de var på havet forlod HPBs sjæl hendes krop.

I mere end 50 år var han en aktiv frimurer og opnåede 33. grad i det skotske system. Jirah Dewey Buck skrev flere frimureriske værker, mest kendt er dog MYSTISK FRIMURERI fra 1896.

Udgivet af LEMUEL BOOKS >