Gratis fragt i DK ved ordrer over 499 kr. 

Gitta Mallasz

Gitta Mallasz (1907-1992) var datter af en general i den store østrig-ungarske hær. Hun blev Ungarns mester i svømning og feteret af hele landet. Senere arbejdede hun som  grafiker og derefter som dekoratør og tolk for Ungarns Nationalballet, hvor hun mødte store kendte personer fra Englands dronning Mary til Mao Tse-tung.

Ligesom Oscar Schindler havde hun også den moralske styrke under den Anden Verdenskrig til at skjule hundrede jødiske kvinder og børn i en krigsfabrik, som hun ledte nær Budapest, og hun reddede dem fra den nazisiske undertrykkelse.

En begivenhed, der fandt sted den 25. juni 1943, vendte imidlertid op og ned på hendes liv. Midt i det hærgede Europa beslutter Gitta og hendes tre venner – Hanna, Lili og Joseph – at indrette deres atelier i Budaliget, en lille landsby på landet. Over for krigens rædsler stiller de sig spørgsmål om, hvilke fejl mennesket har kunnet begå, for at så store voldshandlinger kan ske. Denne oprigtige spørgen giver en dag svar, da Hanna pludselig fortæller, at hendes 'svar' ikke er hendes egne, men at hun kanaliserer en engel. Det er instruktioner og 'svar', der brænder af sandhed. Fra den dag og sytten måneder frem havde de regelmæssigt samtaler med 'Englen'.

Sådan startede et af de mest overraskende spirituelle eventyr i det 20. århundrede. Disse budskaber blev skrevet ned ord for ord i små hæfter, som det lykkedes Gitta, den eneste overlevende af denne oplevelse (hendes tre venner omkom i koncentrationslejrene) – at redde og at udgive i Frankrig under titlen Dialoger med Englen (1976).

Gitta Mallasz nægtede helt klart at blive en guru trods det offentlige pres. Men en invitation til en konference i Zürich CG Jung-instituttet i juni 1983 var et vigtigt vendepunkt. Fra da af dedikerede Gitta Mallasz resten af ​​sit liv til at kommentere Dialoger med Englen  og beskytte sig mod falske fortolkninger, det være sig på konferencer eller i bøger. 

I 1988 kom hun ud for en alvorlig ulykke, hvor hun brød begge håndled. Hun opgav sit lille hus i Périgord og flyttede hen i nærheden af ​​sine nære venner Bernard og Patricia Montaud, som herefter arrangerede hendes konferencer. 

Gitta Mallasz døde den 25. maj 1992. Hendes aske blev spredt ud over Rhône.