Gratis fragt i DK ved ordrer over 499 kr. 

Gary Tillery

Gary Tillery blev født i Phoenix, USA i 1947. Han aftjente i 1968 sin værnepligt i Vietnam for United States Airforces. I 1970 tog han bachelorgraden i latinamerikanske studier fra Arizona State University og en mastersgrad fra The American Graduate School of International Management.

Efter to årtier som medejer af et reklamebureau i en af Chicagos forstæder vendte Tillery sig mod sin livslange passion for litteratur og kunst. Han udgav novellesamlingen Dark Plain med historier fra sin tid i Vietnam og begyndte på at skrive en serie af komiske romaner med den ’blødkogte’ detektiv Jack Savage – de første to hed Death, Be Not Loud og To an Aesthete Dying Young.

Med bogen Den Kyniske Idealist om John Lennon, indledte Tillery en række af biografier af rock-ikoner.

Gary Tillery er også professionel billedhugger og bruger de traditionelle materialer som metal og sten til at udtrykke nutidige ideer. Hans mest kendte værk er mindesmærket the Vietnam Memorial i Chicago. Han har udstillet i gallerier fra Pennsylvania til New Mexico og har været vist på udstillinger så langt væk som Shanghai. Man kan finde hans værker i private samlinger som hos Patricia DuPont og Tommy Franks, og Kunstmuseet for Vietnam Veteraner ejer to af hans ting i den permanente samling.


Udgivet på LEMUEL BOOKS >